Sistemele de stingere incendiu

Sistemele de stingere incendiu cu ajutorul gazelor inerte sunt utilizate în mod obișnuit în camerele server sau în medii critice în care daunele cauzate de apă asupra activelor, de către sprinklerele de incendiu, vor duce la pierderi financiare mari și/sau timpi mari de nefuncționare.

Serviciile noastre de instalatii stingere incendiu cu gaz inert includ:

  • Servicii de proiectare pentru Instalatii stingere incendiu
  • Schimbarea buteliilor de suprimare a gazelor
  • Reumplere și recuperare cilindru
  • Testarea hidrostatică a cilindrului
  • Transport și Livrare
  • Testarea integrității camerei

După cum sugerează și numele, sistemul de stingere incendiu cu gaz inert suprimă capacitatea focului de a arde într-unul din două moduri, fie prin scăderea temperaturii, fie prin scăderea conținutului de oxigen. Ambele vor asigura că focul nu se va extinde si nu va lua in stăpânire zona protejată.

Cerinte ale sistemelor de suprimare a incendiilor cu ajutorul gazului inert (Inergen si NOVEC 1230):

  • Necesita între 1 și 2 minute pentru a atinge concentrațiile de proiectare, în funcție de standardul de proiectare utilizat.
  • Depozitarea poate fi îndepărtată de zona de risc, iar distanța de stocare a butelii față de acest risc este mai puțin îngrijorătoare decât sistemele cu gaz sintetic, ceea ce face ca sistemele inerte să fie preferate pentru protejarea unor volume mari de risc.
  • Greutatea agenților cu gaz inert corespunde îndeaproape cu aerul normal și va evacua o zonă protejată mai lent decât agenții halocarboni după o descărcare.
  • Necesită o zonă de depozitare a buteliilor de gaz Novec 1230.

Este esențial să avem orificii de aerisire pentru eliberarea presiunii din cameră pentru a permite excesul de gaz să iasa din spațiul protejat. Neasigurarea unei reduceri adecvate a presiunii poate duce la deteriorarea încăperii sau a echipamentului sensibil. De obicei, aceasta face parte din proiectarea generală a sistemelor de stingere a incendiilor cu gaz inert.

Proiectantul sistemului de stingere a incendiilor cu gaz inert va solicita, de asemenea, informații despre articolele care urmează să fie utilizate și depozitate în incaperea destinata stingerii cu gaz inert, dimensiunile și materialele utilizate în construcția perimetrală și multe altele.

Structura instalatiei de stocare si deversare gaz inert Novec 1230

Instalatia de stocare si deversare gaz pentru fiecare incinta protejata este formata din:

– cilindri de culoare rosie de 32L, 67L, 80L sau 120L, incarcati cu agent de stingere Novec 1230 si presurizati cu Azot la 42 de bari;

– colectorul prefabricat, pentru colectarea gazului inert de la cilindrii si introducerea in sistemul de tevi la o presiune de ~30 bar;

– sistem de conducte;

– duze silent de deversare a gazului inert;

– sistem de fixare a cilindrilor cu gaz inert;

– sistem de fixare a tubulaturii.

Galerie poze