Sisteme de detecție gaze periculoase

Parcările sunt de obicei spații închise slab ventilate. Fluxul regulat al vehiculelor evacuează gazele de ardere care sunt deosebit de dăunătoare pentru sănătate, cum ar fi oxizii de carbon sau de azot. Aceste emisii periculoase sunt chiar mai mari atunci când vehiculele pornesc la rece.

Principalele gaze nocive găsite în parcări sunt monoxidul de carbon (CO) și oxizii de azot (NOX), precum oxidul de azot (NO) și dioxidul de azot (NO2). Sunt prezente și alte gaze precum GPL (gaz petrolier lichefiat) și hidrogenul (emis în timpul încărcării vehiculelor electrice).

În cazul prezenței gazului la niveluri de concentrație periculoase, se activeaza centrala de detectie gaze . Sistemul de ventilație al garajului, semnalizarile vizuale și sonore pot fi astfel declanșate pentru evacuare. Aceste dispozitive de siguranță sunt toate conectate la centrala de detectie a gazelor cu acțiuni prestabilite.

Cu monitorizarea constantă a concentrațiilor de gaze periculoase, sistemele de detectare a gazelor pentru parcări asigură siguranța. De asemenea, sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, deoarece activează sistemele de ventilație și extractoarele de fum numai atunci când este necesar.

Galerie poze